Önismeret

Bizalom - önbizalom
Ismeret - önismeret


Te vagy önmagad hátországa.
Segítek abban, hogy közelebb kerülj a benned felmerülő kérdésekhez, és válaszokhoz.
A legfőbb módszer a párbeszéd.

Kintsugi – arannyal javítás (arany kapocs) 
 
Ezzel a módszerrel könnyebben hozzáférhetőek, érthetőek vagy megfogalmazhatóak az életünket ért hatások. 
A kintsugi azt a folyamatot sűríti egyetlen tárgyba, és teszi ez által kézzelfoghatóvá, ahogyan az ember a traumáiból, a gyászból, sérüléseiből felépülve – azokat nem a szőnyeg alá söpörve – új emberré válik.    

A kintsugi megmutatja, visszatükrözi, hogy mit jelent embernek lenni. Mindannyian voltunk már összetörve, voltunk romokban, és meg kellett találnunk a módját, hogy hogyan legyünk újra „teljesek”, hogy megtaláljuk újra önmagunkat, és újra széppé és egésszé tudjuk tenni az életünket.     

WABI –SABI: a japánok szépségről alkotott szemlélete. A japán esztétikát és világnézetet képviseli, amely az elfogadásban, a múlandóságban és a tökéletlenségben mutatkozik meg.  A szépség, ami tökéletlen, múlandó és hiányos.  

„Kevesebb holmi, több lélek. Kevesebb sietség, több könnyedség. Kevesebb zűrzavar, több nyugalom. Kevesebb fogyasztás, több egyedi alkotás. Kevesebb bonyolultság, több egyértelműség. Kevesebb ítélkezés, több megbocsátás. Kevesebb hencegés, több igazság. Kevesebb ellenállás, több rugalmasság. Kevesebb irányítás, több odaadás. Kevesebb fej, több szív.”   

„A wabi-sabi azt tanítja nekünk, hogy fogadjuk el azt, ami elmúlt és tekintsünk a jelenünkre. Az életünk most zajlik és minden egyes nap a hátralévő életünk kezdete”.  

 „Semmi sem örök, semmi sem bejezett és semmi sem    tökéletes”.